Usluge

Korektivna gimnastika za decu

Program korektivne gimnastike namenjen deci podrazumeva vežbanje u malim grupama ili individualno. Posebnim programom vežbanja utiče se na smanjenje posturalnih poremećaja kičmenog stuba (krilaste lopatice, kifoza, lordoza, skolioza, ravna leđa), grudnog koša (ispupčene grudi, izdubljene grudi, ravne grudi), nogu (“X” noge i “O” noge) i stopala (ravna stopala).

Razvojno korektivna gimnastika za decu 3 do 7 godina

Program razvojno korektivne gimnastike namenjen je najmlađim vežbačima. Prvenstveno je usmeren na korekciju i prevenciju ravnih stopala, x nogu, kao i pravilnog držanja tela kod dece od 3 do 7 godina.

Schroth terapija

Schroth terapija je savremena nemačka metoda neoperativnog korigovanja skolioze i kifoze, a često se koristi i za smanjenje bola u leđima. Bazira se na pravilnoj poziciji tela i pravilnom korektivnom disanju. Vežbe se mogu sprovoditi svakog dana i imaju za cilj uspostavljanje posturalnog balansa.

Korektivna gimnastika za odrasle

Program korektivne gimnastike za odrasle podrazumeva vežbanje u malim grupama ili individulano i usmeren je na smanjenje posturalnih deformiteta, i otklanjanje bolova jačanjem i istezanjem ciljane muskulature.

Redukovanje telesne mase i poboljšanje fizičke forme kod dece i odraslih

Ovaj program podrazumeva nešto intenzivniji način vežbanja i pravilnu ishranu. Namenjen je deci i odraslima koji imaju problema sa viškom kilograma. Program se takođe odnosi na poboljšanje fizičke forme povezane sa zdravljem, namenjen je svim uzrasnim grupama i kao osnovu ima vežbe snage u kombinaciji sa korektivnim vežbama, kao i vežbe aerobnog tipa radi poboljšanja kondicije.

Bol u donjem delu leđa kod odraslih

Svaka radna ili sportska aktivnost ili aktivnost svakodnevnog života, ukoliko se nepravilno ili naglo izvede ili vremenski dugo traje, može da prouzrokuje bol u lumbalnom delu leđa. Bol se najčešće vezuje za sledeće aktivnosti: Nepravilno dizanje tereta bilo koje težine, gde se trup savija i rotira, nagli pokret rotacije, savijanja i istezanja trupa, dugotrajno sedenje, dugotrajna vožnja automobilom, dugotrajno hodanje, dugotrajno stajanje, loš položaj u toku spavanja, povrede koštano-mišićnog sistema lumbalne regije – traume (najčešće saobraćajni udesi, povrede u toku sportskih aktivnosti).

Ovaj program ima za cilj da u što kraćem roku ojača lumbalnu regiju i time doprinese smanjenju intenziteta bola, a na kraju i redukciji istog.

Rehabilitacija

Rehablitacija podrazumeva vežbanje u cilju oporavka posle povrede i sprovodi se individualno zbog toga što je i svaka povreda individualna i drugačija. Takođe podrazumeva vežbanje u cilju smanjivanja bolova i vraćanja u formu nakon povrede.

Dijastaza stomačnih mišića

Dijastaza je stanje koje se najčešće javlja u kasnoj trudnoći ili posle porođaja, a nastaje usled razmicanja stomačnih mišića. Tokom trudnoće stomak trpi ogroman pritisak, tako da prednji trbušni mišići više ne mogu da zadrže svoj oblik. Osim ovog vidljivog efekta koje dijastaza izaziva, ostale manifestacije stanja mogu biti: Bol u donjem delu leđa, nevoljno pražnjenje bešike, otežano disanje, teškoće pri kretanju, naduvenost i konstipacija, bol tokom seksualnog odnosa i pojava hernije, odnosno kile. Dijastaza se češće javlja kod porodilja koje su starije od 35 godina, kod višeplodnih trudnoća, ako žena ima prekomerenu telesnu težinu, ako je plod preveliki, ako se trudnoća dogodila brzo nakon prethodne. 

Redovnim sprovođenjem ovog programa pre i tokom cele trudnoće možete smanjiti mogućnost za njenu pojavu.

Kondiciona priprema sportista

Program koji podrazumeva ciljanu kondicionu pripremu mladih sportista u zavisnosti od sporta radi postizanja što boljih rezultata u odabranom sportu.

Program vežbanja za trudnice i porodilje

Poseban program vežbanja gde se posebno kreiranim vežbama održava fizička forma trudnica radi što lakšeg podnošenja trudnoće, a kasnije i porođaja i postporođajnog oporavka. Takođe, program je namenjen i porodiljama koje žele da se što pre vrate u formu posle porođaja (vežbanje dozvoljeno već posle 6 nedelja kod prirodnog porođaja, ili nakon carskog reza posle 2 meseca), kao i za one porodilje koje su se susrele sa problemom dijastaze (razdvojenost trbušnih mišića) nakon trudnoće.

Vežbanje u kućnim uslovima

Individualno vežbanje u vašem domu i pravi je izbor za sve vas koji želite da vežbate u udobnostima svoga doma, u terminima koji vama odgovaraju. Takođe, vežbanje u kućnim uslovima ne mora biti samo u vašem domu, ako imate uslove za vežbanje u kancelariji, ili želite da vežbate u prirodi, sa našim trenerom vežbanje lako može postati sastavni deo vašeg dana i rasporeda. Uštedite vreme i novac, a trener će sa sobom poneti dobro raspoloženje, znanje i opremu.

Program istezanja celokupne muskulature

Program istezanja spada u individualne programe vežbanja i namenjen je svima onima koji se najbolje osećaju vežbajući na taj način, tj. istezajući se. Program podrazumeva dinamičko i statičko istezanje celokupne muskulature uz pomoć trenera. Najviše ga koriste oni koji dugo vremena provode u istom položaju kao i profesionalni sportisti kojima istezanje značajno poboljšava performanse.

Rezervišite svoj termin za pregled i konsultacije!

POZOVITE NAS!